Educatie fara frontiereEducatie-fara-frontiere
Duminică, 30 Aprilie 2017 13:23
Prof. înv. primar LUKÁCS ANDREA
Relația grădiniță, școală, familie și societate Liceul de Arte, din Miercurea-Ciuc Societatea este un sistem social care are la bază totalitatea oamenilor dintr-un ansamblu unitar. Familia este forma socială de bază care întrunește totalitatea oamenilor care se trag dintr-un strămoș comun. Grădinița și școala sunt instituții de învățământ. Dacă gândim un pic matematic și încercăm să găsim un numitor comun a celor patru concepte atunci familia și societatea ne îndrumă către instituționalizare. Viața omului contemporan…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Vineri, 21 Aprilie 2017 23:21
Prof. înv. primar Lăcrămioara Cupșan
ROLUL FAMILIEI ÎN RELAŢIA ŞCOALĂ-COMUNITATE Educaţia este o acţiune la care îşi dau concursul şcoala, familia, întreaga societate. Colaborarea între toţi factorii educaţionali, dar mai ales între şcoală şi familie, este deosebit de importantă, deoarece aceşti doi factori reprezintă adevăraţii piloni ai educaţiei. În familie, copilul găseşte modele de comportament pe care, de obicei, le imită, deci se pun bazele unor deprinderi şi obişnuinţe elementare de comportare morală.Este evident faptul că numai printr-o strânsă colaborare,…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Joi, 30 Martie 2017 10:11
Prof. înv.primar Popescu Gabriela
COLABORAREA DINTRE ŞCOALĂ ŞI FAMILIA SCOLARULUI MIC Pregătirea pentru viaţă a adultului de mâine începe în primii ani de viaţa, cei dintâi care pun bazele educaţiei sale fiind părinţii. Copilul ar trebui să aibă toate condiţiile unui cadru optim în care să se dezvolte, răspunere ce revine în mare măsură familiei, care trebuie să menţină o strânsă colaborare cu instituţia şcolară. Cu triplă funcţie, reglatoare, socializatoare şi individualizatoare, familia contribuie în mare măsură la definirea…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Joi, 30 Martie 2017 10:06
POPESCU GABRIELA
SISTEMUL DE INVATAMANT IN MAREA BRITANIE În Marea Britanie cea mai inalta autoritate in educatie este reprezentata de Ministerul elevilor, scolilor si familiei. Acesta ofera copiilor posibilitatea de a invata, pregateste cadrele didactice, mentine anumite standarde, analizeaza curriculum-ul si examenele si reglementeaza finantarea scolilor la nivel national. Pentru administrarea scolilor, de multe ori contribuie si municipalitatile locale, organul de conducere al scolii (in engleza governing body) si directorul scolii (in engleza head teacher). Cele mai…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Sâmbătă, 11 Februarie 2017 18:14
Prof. Viorica Niţă
Relația școală - familie - societatePropunându-şi să dezvolte în om toată perfecţionarea de care este susceptibil, educaţiaeste o dimensiune constitutivă a fiinţei umane. Problema educaţiei tinde să devină o problemă prioritară şi toţi cei care văd limpedeevoluţia fiinţei umane, a fiinţei raţionale şi a umanităţii, în ansamblul ei, situează în centru triada şcoală-familie-societate. Educaţia, ca proces orientat spre împlinirea spirituală a fiinţei şi a societăţii, propune odesfăşurare concretă, presupune participare, trăire, comunicare între indivizi concreţi,…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Luni, 16 Ianuarie 2017 10:10
Prof. înv. primar Nistorescu Cristina-Norica
RELAŢIA GRĂDINIŢĂ-ŞCOALĂ-FAMILIE-SOCIETATE Şcoala Gimnazială Nr.1 Bumbeşti-Jiu, jud. Gorj „Cine sădeşte un pom şi-l îngrijeşte va fi răsplătit de roadele acestuia. Cine creşte şi formează un OM înfăptuieşte o operă de înalt umanism, iar răsplata vine rareori sau niciodată.‟ (V. Fetescu) Procesul de învăţământ trebuie să facă faţă provocărilor timpului. Transformarea democratică a societăţii, trecerea la economia de piaţă, influenţa tot mai evidentă a fenomenelor de globalizare sunt probleme cu care se confruntă generaţiile actuale şi…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Joi, 06 Octombrie 2016 23:36
Prof. Trăilă Cornelia
RELAŢIA GRĂDINIŢĂ - ŞCOALĂ - FAMILIE - SOCIETATE Şcoala Gimnazială nr.5 Alexandria ,,A educa nu înseamnă a repeta cuvinte, ci înseamnă a crea idei si a produce o stare de încântare.” Personalitatea copiilor si a tinerilor este in continuă fierbere, pentru că niciodată nu se întrerupe construcţia şi reconstrucţia gândurilor. Reacţia şcolii, ca instituţie de educaţie, formare si orientare, la mobilitatea socială si economică, trebuie să fie de adaptare a conţinutului, structurii si funcţiilor sale,…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Vineri, 30 Septembrie 2016 10:15
Prof. Ioana - Daiana Breban
RELAȚIA DINTRE FAMILIE-ȘCOALĂ-SOCIETATE SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ”SF. IOSIF MĂRTURISITORUL” În viziunea lui John Amos Comenius ”Omul nu poate deveni OM decât dacă este educat”, educație pe care școala românească, în contextul dezvoltării europene, o proiectează asupra societății, în ansamblul ei. De altfel, suntem contemporani cu schimbările profunde care s-au derulat în tara noastră în ultima vreme și totul confirma că acestea vor continua, probabil, într-un ritm tot mai accelerat.Reacţia scolii, ca instituţie de educaţie, formare…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Joi, 29 Septembrie 2016 22:22
Prof. înv. primar Tudose Diana
Importanţa relaţiei şcoală-familie-societate în dezvoltarea copiilor ȘCOALA GIMNAZIALĂ MĂRGINENII DE JOS, JUD. PRAHOVA Familia, şcoala şi societatea sunt cele trei instanţe ce au o contribuţie incontestabilă în educaţia copilului. Pentru orice persoană familia este un univers inconfundabil de care sunt legate strâns naşterea, creşterea, formarea şi dezvoltarea personalităţii. Totodată, familia reprezintă mediul în care învaţă să articuleze primele sunete, să decodifice primele semne şi simboluri ale vieţii. Cu alte cuvinte, familia este mediul social-afectiv unic…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Joi, 29 Septembrie 2016 22:21
Prof. Iancu Petronela
Importanța relației dintre grădiniță-școală-familie-societate Scoala Gimnaziala Nr. 1 Concesti, Localitatea Concesti, judeţul Botosani Informarea si formarea părinţilor în ceea ce priveşte şcolaritatea copilului presupune, ca fiecare părinte să cunoască: obligaţiile legale privind educaţia copilului; drepturile de care dispune pentru educaţia copilului; importanţa atitudinii lui pentru reuşita şcolară a copilului; metodele de colaborare cu şcoala. În acest scop este necesar un dialog între profesori si părinţi; profesorii trebuie să primească o pregătire în materie de relaţie…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Joi, 29 Septembrie 2016 22:07
Prof. psihopedagogie specială Anton Gabriela
Colaborarea familie-școală-comunitate, premisa pentru viitor ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR 2 MUN. PLOIEȘTI, JUD. PRAHOVA Plecând de la premisa că familia este cea mai veche şi cea mai importantă instituţie din toate timpurile putem afirma că familia a avut şi are şi acum, un rol fundamental în viaţa omenirii, fiind mediul care a format personalităţi ce au marcat dezvoltarea multor domenii ştinţifice şi nu numai. Extrapolând familia reprezintă şi un fel de personalitate colectivă a cărei…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Duminică, 11 Septembrie 2016 11:46
Cucută Monica - Dicu Elena Liana
ALTERNATIVE EDUCAŢIONALE PEDAGOGIA WALDORF - caracteristici generale PROF. ÎNV. PRIMAR: CUCUTĂ MONICA ȘCOALA GIMNAZIALĂ VIZANTEA - RĂZĂȘEASCĂ Fiecare dintre noi a asistat în secolul XXI, mai mult ca oricând la o „punere sub lupă” a sistemului educaţional, determinat atât de noile schimbări ale societăţii cât şi de impregnarea valorilor aduse din vest în ceea ce priveşte sistemul educaţional. Alternativele educaţionale reprezintă variante de organizare şcolară, care propun modificări ale anumitor aspecte legate de formele oficiale…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Duminică, 11 Septembrie 2016 11:06
Corbean Adela Ana - Cucu Aurelia Gabriela
Şcoala, familia și comunitatea - parteneri în educație profesor pentru învăţământ primar Corbean Adela Ana Şcoala Gimnazială,,Toma Cocişiu” Blaj - Alba Procesul de construire a unei educaţii în şi pentru democraţie e complex şi trebuie să angajeze nu numai grupul de educatori din sistemul naţional de învăţământ, ci şi părinţii, instituţiile culturale, mijloacele de comunicare în masă, adică societatea în ansamblul său. Scopul final al educaţiei îl constituie dezvoltarea copilului pentru a se putea manifesta…
Publicat în
Educatie fara frontiere
Duminică, 11 Septembrie 2016 10:55
Ciobanu Liliana - Coravu Dorina
Relația familie-școală - primul pas spre reușita școlară Prof. Ciobanu Liliana Școala Gimnazială Sfântul Nicolae, Târgu Jiu Familia exercită o influenţă deosebit de adâncă asupra copiilor. Primele noţiuni educative pe care copilul le primeşte sunt cele din familie. In familie se conturează caractere. Atât părinţii cât si educatorii în timpul procesului de învatământ trebuie să intervină în numeroase situaţii pentru a corecta comportamentul copilului. Odată copilul ajuns la vârsta preşcolară familia imparte într-o bună măsură…
Publicat în
Educatie fara frontiere
|